Zondag 15 oktober om 10::00 uur

Geschreven op: 15 oktober 2017
Rik Harmsen

door: Rik Harmsen

Bardienst 2 – Keukendienst 1. Einduitslag 2-6.

O, wat waren alle ingrediënten en specerijen weer aanwezig om er een lekkere soep van te maken deze 15 oktober 2017. Met een 17-koppige selectie, en dus een aantal wissels op de bank, mocht er aangetreden worden in de kantine. Nick had voortijdig al iets van de opstelling laten doorschemeren, maar er zaten toch nog een aantal verassingen in de basis. Zonder iemand te kort te doen, want er werd juist gevraagd om op eigen initiatief af en toe te rouleren. Zelfs meteen naar huis gaan lag binnen de mogelijkheden wist hij zonder slikken of blozen te zeggen.

Afin, het begon wat chaotisch. Niet raar natuurlijk aangezien de meeste niet op hun eigen positie stonden, namelijk achter de bar ipv er voor. Dit gold uiteraard niet voor Sjoerd B die zich als een vis in het frituurvet waande en het ene broodje vd maand na de andere over de toonbank deponeerde.

Het stond toen inmiddels al 0-2 door twee flaters van Guido. Een keer te veel bier mee geven en een keer contant afslaan terwijl er was gepint waren echte dooddoeners. Rik probeerde dit nog goed te maken door actief wat extra Blue’e Pitchers te verkopen, maar het mocht niet baten tegen de lasten.

Oja, dan was er ook nog een nietszeggende voorwedstrijd. Peter was junior van de week wat werd opgefleurd door de aanvoerdersband. En met een veld dat nog nat was van de dauw en een zonnetje dat dit weer weg probeerde te werken begonnen de mannen voortreffelijk aan de wedstrijd. Zoals precies 100 jaar geleden in Vincennes (vlak buiten Parijs) Mata Hari werd geëxecuteerd werd de bal na een corner van Maarten in de 6e min regelreus de netten in geslagen door onze eigen (m)Atta.

D’eerste helft zou van ons worden en Virtus kwam er niet aan te pas en te onpas. En terwijl Boef het bijveld stond onder te schijten had Jeka de ene na de andere gevaarlijke aanval. Veel corners en vrije trappen die net niet werden verzilverd in goud. Na een half uur spelen schoten de Virtuozen pas voor het eerst op goal. Flip die tot dan toe nog niks te doen gehad had (zelfs de doeltrappen niet) grabbelde m nog bijna over de doellijn heen, maar herstelde uiteindelijk net op tijd.
Na 4 glijerijen van Sjoerd B kwam uit het niets de 1-1. Stukje te late miscommunicatie met een tegentreffer als gevolg, 1 minuut voor rust.

Niks aan het handje zou je zeggen, maar dit gezicht had 2 helften.

De bezoekers begonnen goed en kregen gelijk een paar goeie kansen. Diego Simeone met aantekenmap gekliefd aan zijn rechterarm schreeuwde zijn ploeg naar voren. Hoogstwaarschijnlijk kwam het door zijn getoeter langs de zijlijn dat de kleinste man van het veld de 1-2 binnen kopte.
Voor onze Jekanen het sein om het zo succesvolle strijdplan los te laten en druk te zetten naar voren. De linies tussen de  ruimte werd groter en binnen 5 minuten was het 1-4.
Nick scoort nog op assist van Maarten, maar dat was al de 2-6 net voor tijd.

En zoals Capriata op deze zelfde dag in 2001 Hingis afloste als nummer 1 van de wereld lukte ons dat vandaag niet tegen koploper Virtus.
Sjoerd B is nog altijd op zijn eerste doelpunt aan het wachten en Jeka 4 op zijn eerste overwinning.

Tot over 2 weken, de herfstvakantie zal ons goed doen.