Zaterdag 28 oktober om 09::45 uur

JEKA JO11-3G ZA

Charlotte

RKDVC JO11-2

Genieten van het enthousiasme op het veld !

Geschreven op: 03 november 2017
ron snoijs

door: ron snoijs

Vandaag staat de thuiswedstrijd tegen RKDVC JO11-2 op het programma. Een voor Jeka relatief onbekende vereniging. Na enig naslagwerk blijken de letters RKDVC te staan voor Rooms-Katholieke Drunense Voetbal Club. Logisch dat ze uit Drunen komen (handig om te weten voor de uitwedstrijd) minder logisch, maar wel een feit, dat het een samenvoeging is van twee voetbalclubs van enerzijds Drunense straatjongens en anderzijds Drunense kloosterjongens. Wat je daar van kunt verwachten zegt voorafgaand de wedstrijd eigenlijk nog helemaal niets. De stand in de competitie zegt meer, Jeka staat 1 punt voor. Dus belang van de wedstrijd is duidelijk, winnen is verder afstand nemen van deze tegenstander.
De dame en heren waren zeer gemotiveerd en begonnen fel aan de wedstrijd. De eerste kansen waren voor Jeka, Rai en Bastiaan, maar beiden stuitten op de keeper. Jeka had een duidelijk veldoverwicht en het was wachten op de 1-0. Echter viel de goal aan de andere kant. Na uitstekend verdedigingswerk van Daan en later een mooie redding van Max werd het toch 0-1. Jeka zakte iets in na deze domper en kreeg wat moeite met de tegenstander, waarbij het gevaar voornamelijk kwam van de rechtsbuiten, mijn inziens een kloosterjongen die een jaar ouder was. Dat Jeka over veerkracht beschikt wisten we en dat lieten ze in de loop van de eerste helft weer zien.
Door het bikkelen van Yonah, het steeds aanspeelbaar zijn van "Charlie", de runs van Xander en af en toe uitstekend combinatie spel was het wachten op de gelijkmaker. Maar de keeper van RKDVC was van "zeer goede kwaliteit"  en het ontbrak daarbij aan enig fortuin in de afronding. Wel was het steeds oppassen voor de counters van de tegenstander, maar deze werden goed opgevangen door Sven, Daan en Nacho die het achterin verder goed dicht hielden.
Tijdens de rust werd het aanvalsplan voor de tweede helft doorgenomen. Bastiaan ging keepen en Max de aanval versterken. Tevens moest er nu met de tegenwind rekening gehouden te worden.
De start van Jeka was weer furieus. Het veld werd wat breder gehouden en er werd weer regelmatig mooi gecombineerd. Echter door een hoge bal naar voren die vervolgens in een kluts terecht kwam wist de tegenstander al vrij snel op 0-2 te komen. Voor onze toppers voelde niet rechtvaardig en aan alles was duidelijk dat ze dit zo snel mogelijk recht wilde zetten. Een minuut of 10 later was de aansluitingstreffer een feit. Na een mooie combinatie wist "Charlie" de keeper met een mooi en hard afstandsschot te verrassen, 1-2. Dit smaakte naar meer en Jeka ging op zoek naar de gelijkmaker.
Toch was het steeds oppassen voor de uitvallen van de tegenstander. In een korte tijd wisten zij in een scrimmage en een schot twee keer te scoren. Ondanks het dappere verweer en het op zoek gaan naar nog een treffer was de uitslag van 1-4 een gegeven. Toch kunnen onze toppers terugkijken op een goede wedstrijd en kon de traktatie vanwege Daan's verjaardag verdiend in ontvangst worden genomen.
De strafschoppen werden allen echt prima ingeschoten, maar door de uitstekende keeper wisten we er drie te scoren, Daan (kruising), Xander (linkerhoek) en Bastiaan (rechterhoek).

Johan