Zaterdag 24 maart om 09::45 uur

Geschreven op: 06 april 2018
ron snoijs

door: ron snoijs

Na de eerste wedstrijd van het voorjaarsseizoen knap te hebben gewonnen, werd na een week afgelasting-uitstel vol vertrouwen afgetrapt bij de volgende wedstrijd. Warming-up liep lekker, al was het wel weer even wennen op echt gras na alle trainingen op kunstgras. Het team was compleet en Daan aanvoerder, dus de spelers uit Oudenbosch konden zich nat maken.
Maar helaas liep het vanaf het begin niet zo lekker. Er werd veel gedribbeld en weinig overgespeeld, kwamen wel ver in de aanval maar uiteindelijk zat er toch altijd nog een voet van de tegenstander tussen, en als het dan niet lekker loopt worden duels te vaak ongelukkig verloren. Daarentegen rook Victoria'03 hun kans, en op klassieke Engelse wijze knalden ze de voetbal steeds hard naar voren om te kijken of de spitsen misschien een goaltje konden meepikken.
Eerste kans was voor Jeka. Rai nam bal zijwaarts en aan de zijkant fraai mee, richting achterlijn, voorzet bijna uit het boekje, want er zat nog net een been van een tegenstander tussen voor Nacho kon uithalen. Victoria'03 veroverde op het middenveld een stuiterende bal, deze werd keihard en hoog richting goal geschoten. Max wist dit verraderlijke schot onder de lat vandaan te stompen, maar in de rebound was geen speler van Jeka te bekennen, en kon alsnog eenvoudig de 0-1 worden gemaakt. Wat een tegenvaller, en het vooraf positieve vertrouwen voor de wedstrijd zag je per minuut uit de voetbalbenen vloeien. Verdedigers Yonah, Daan en Sven hadden het lastig tegen de 2 sterke spitsen, op het middenveld moesten Bastiaan, Charlotte, Xander en Nacho meer achter de bal aan i.p.v. de bal in bezit hebben en acties kunnen maken, en Raï werkte hard maar kreeg weinig bruikbare ballen. Neen, het verliep niet soepel. Er kwamen zeker wel kansen, maar een bal tussen de palen wilde niet lukken. Drie hoekschoppen kwamen prima voor de goal en konden zo worden binnen gekopt of geschoten. Wat vorige wedstrijd wel lukte, lukte nu niet. De voorzetten konden onvoldoende richting goal worden verwerkt en gingen dan ook allemaal voorbij of naast. Ook een fraaie schot na een mooie solo van Bastiaan ging net over de goal.
Zouden de flessen gevuld zijn met wonder-ranja en de wedstrijd in de 2e helft helemaal op de kop gooien ? Met Bastiaan nu in de goal en Max als extra spits werd opnieuw afgetrapt. Maar al kort na de aftrap moest zelfs de 0-2 worden geïncasseerd, en even later vloog een afstandschot hoog in de touwen 0-3.  Het zat er niet in deze wedstrijd, maar Jeka ging wel door voor minimaal een eretreffer. Charlotte dreef de bal goed op vanuit het achterveld, kwamen voor de goal in overtal situatie, maar toch zat er nog net die ene verdediger tussen. Uiteindelijk wist Max met nog 5 minuten te spelen de ban te breken. Hij was al 2x eerder ver gekomen met zijn befaamde rushes. Afspeelmogelijkheden werden toen niet benut en werd de bal afgepakt. Ditmaal werd zijn solo prachtig bekroond met een, op volle snelheid liggend, knap schot in de hoek. Max heeft dit seizoen al meerdere malen dit soort doelpunten gemaakt, dus binnenkort moeten we de naam "rush" maar eens aanpassen in een "Max op de brommer"...:)
Zou er nog meer in zitten ? De spelers knokten tot de laatste minuut. zelfs Bastiaan ging als keeper nog mee naar voren om de hoekschoppen te nemen (en ook weer snel terug... ), maar spannend werd het niet meer, het bleef bij een 1-3 nederlaag.
In de penaltyserie werd het met 3-3 gelijk. Voor Jeka scoorden Daan, Sven en Nacho.
Winnen en verliezen hoort bij sporten. Uiteraard was de teleurstelling van de nederlaag even voelbaar, maar al snel ging de knop weer om en begonnen ze te grappen en te grollen met elkaar. Mooi, zo hoort het !