Zondag 29 oktober om 12::00 uur

Geschreven op: 30 oktober 2017
Arris van Domselaar

door: Arris van Domselaar

SAB uit, dat is altijd een potje om naar uit te kijken. Maar resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, dus het was even aftasten wat ons vandaag te wachten stond. En in vergelijking met de snuivende spits en zijn bloeddoorlopen vriendjes van enkele jaren geleden was het vandaag prima. Op wat gestrekte benen en een schop voor onze nieuweling Davey na was het gewoon een prima wedstrijd. Mede dankzij, ook niet gebruikelijk in de voorgaande jaargangen, een prima scheidsrechter.
De ziekenboeg stroomt langzaam leeg, Michiel en Jeroen kunnen weer meedoen. Orson start weer en Mikel heeft de test van de jaarlijkse bierweekwedstijd goed doorstaan. Marco kondigt zijn rentree aan (volgende week....) en Coen herstelt snel van een rugkwetsuur. Coach Loomans gaat weer harde beslissingen moeten nemen de komende weken. Gelukkig is daar nog de onbezonnenheid van onze Benjamin, die zijn laatste pint om 06.30 uur op zondagochtend pakte en nog niet echt in staat is om zijn linkervoetbalschoen aan de juiste voet te krijgen. En de rechter ook niet.
Een bank met drie wissels derhalve en een gretig JEKA dat na een extra week rust door een afgelasting nu fit aan de aftrap staat. Met de eerder genoemde zuid-europese verrassing Alves centraal op het middenveld en verder een redelijk vertrouwde opstelling. Al valt op dat Gerard na zijn prima wedstrijd tegen Baronie ook  nu weer als verdedigende middenvelder speelt. En dat uitstekend doet. Onze nieuwe man heeft nog niet altijd in de gaten dat wij de vijf-seconden-regel niet hanteren en we dus niet met tien man druk zetten op de matige backs. Het is daardoor vrij makkelijk voor SAB om onder zijn druk uit te voetballen... Wel komen we verdedigend regelmatig in de problemen door net dat mannetje minder centraal. Toch scoren we de eerste goal. En hoe.Na een goede aan val gaat Jeroen neer op een metertje of 18 van het doel. En wat iedereen vreest gebeurt. Marc krult de bal onhoudbaar en prachtig in de linkerbovenhoek. Gelukkig is hij even later ook vernatwoordelijk voor de gelijkmaker na lang treuzelen met de bal aan de voet. Om even later met een lange bal Laurens diep te sturen die de vrijstaande Jeroen het doelpunt gunt.
In de rust begint Mikel aan zijn warming-up, het zouden zijn enige meters van vandaag worden. De kuit weigert dienst en het lijkt op een wederom lange rustperiode helaas. Met Michiel op rechts en Germain voorin starten we helft twee. En die levert ons aanvankelijk veel kansen op. Waarbij met name de wijze waarop Remko van vier meter de lat weet te raken niet onvermeld mag blijven. Toch scoren we na een goede aanval over rechts toch de bevrijdende 3-1, Germain staat op de juiste plek. Misschien wel bevrijdender dan deze treffer zijn de reddingen van keeper Willem. Een kopbal wordt uit de benedenhoek getikt, in een een-op-een duel blijft hij lang staan en is de baas en een hard schot wordt knap naast getikt. Boven de zestig inmiddels, maar elke week jonger. Kort voor tijd komt De jonge De Jongh toch nog binnen de lijnen voor de geblesseerde Michiel. Een ongelukkige val leidt mogelijk tot een sleutelbeenbreuk. Sterkte!.
En zo trekken we de eerste driepunter over de streep, net voor de maand november aanvangt. Dat zijn we niet gewend en dus moeten we de opgaande lijn doortrekken tegen de volgende Bredase opponent. Zondag wacht ons thuis TVC. .