Zaterdag 24 maart om 02::30 uur

Geschreven op: 24 maart 2018
Berthold Rosendahl

door: Berthold Rosendahl

Vandaag stond zo'n 100 km verderop de uitwedstrijd tegen RCS uit Oost-Souburg op het programma. Mees en Dries bleven (inclusief de vaste verslaggever) achter in Breda om op de bank bij de O19 plaats te nemen. Met Rik en Vito van de 015 gingen we met een smalle selectie van 12 man op pad naar het zonnige Zeeland.

De wedstrijd thuis tegen RCS was op 25 november met 4-0 gewonnen, mede dankzij drie - naar ons idee overigens volkomen terechte - penalties. In Zeeland waren ze hier, zoals vandaag bleek, nog steeds niet over uitgepraat. RCS staat in de competitie op de 2e plaats en heeft een fysiek sterk team met veel creativiteit voorin. RCS begon sterk, maar JEKA stond goed en gaf zoals zo vaak dit seizoen weinig weg. Waren de twee grote kansen die we begin van de wedstrijd kregen (een schot op de lat en een 1 op 1 mogelijkheid die niet werd afgemaakt) erin gegaan was het zeker een 'andere wedstrijd' geworden , maar nu werd het deze wedstrijd. Uit een snelle omschakeling maakte Wisse met een mooie actie nog wel de 0-1, maar nog voor rust scoorde RCS twee keer en gingen we met een 2-1 achterstand de rust in. Na rust probeerde JEKA tevergeefs wat opportunistischer te spelen om zo het intitiatief naar zich toe trekken. RCS was echter te sterk en liet dit niet toe. Al snel viel ook de 3-1. Toen was duidelijk dat het er niet meer in zat. De goed leidende scheidsrechter floot af bij een 4-1 eindstand. Al met al een terechte overwinning van een tegenstander die vandaag beter was. Komende zaterdag de inhaalwedstrijd thuis tegen MCZ'11; opnieuw een ploeg uit Zeeland. De schoonfamilie van de verslaggever van dienst van vandaag komt toevallig uit Zeeland. Met het oog op de wedstrijd van volgende week daarom een opbeurende Zeeuwse wijsheid: 'Lukt'et vandaege nie dan lukt'et merrege'. Of voor de meer klassiek geschoolden: 'Luctor et Emergo'.