Zaterdag 16 december om 10::00 uur

Geschreven op: 17 december 2017
Ouders O13-1

door: Ouders O13-1

Vandaag staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma: een heuse bekerkraker tegen Door Eendracht Sterk Kaatsheuvel  ofwel de keukenboeren  uit de Kets.
Na een reeks makkelijke bekeroverwinningen eerder dit seizoen, nu een wedstrijd tegen een op papier gelijkwaardige tegenstander, eveneens uitkomend in de derde divisie.
Geen wind tegen vandaag, maar wel een verradelijke combinatie van een laagstaande zon en regenbuien. Aanvoerder Maas besluit dan ook wijselijk na een gewonnen toss om te draaien en met de zon in de rug te beginnen.
Stipt om 10.04 klinkt het fluitsignaal voor de aftrap door invaller scheidsrechter ‘Renzen’, die gehuld in een geleend scheidsrechterstenue Frans Derks en Ignace van Swieten in een klap doet vergeten. Enfin, over na de wedstrijd.
JEKA begint sterk en dwingt met goed positiespel in de eerste minuten direct een mooie kans af. Na doorzetten van Zeger aan de linkerkant gunt hij de kans aan Loet, maar de keeper van DESK is op zijn post. Helaas staat ons vizier nog niet op scherp vanmorgen. Kansen genoeg via sterk spel van Tim, Moes, Anass, Loet en Zeger maar het wil (nog) niet lukken.
Gelukkig wordt er achterin weinig tot niets weggeven. Merijn, Dion, Floris  en Lars heersen  achterin, Koen en Maas stofzuigen over het hele middenveld en keeper Viktor moet zich beperken tot zeer alert blijven en oefeningen om warm te blijven.  Halverwege de eerste helft nog steeds de brilstand op het kapotte scorebord en een wedstrijd die wat rommelig begint te worden. Nog wel een mooie kans voor Tim die de keeper knap omspeelt, maar voorlangs mikt.
Enkele minuten later soleert Auke op zeer knappe wijze door de verdediging van DESK, geeft een puntgave voorzet die door Zeger tot doelpunt wordt gepromoveerd: 1-0 voor JEKA!
Niet veel later een corner van Maas die weggewerkt lijkt te worden door de verdedigers van DESK. De bal wordt echter opgepikt door Zeger op de rand van de 16. Zijn schot met zijn chocoladebeen gaat door een woud van benen en onbereikbaar voor de keeper de hoek in: 2-0!
JEKA blijft sterker, maar DESK komt langzamerhand ook toe aan iets wat op aanvallen lijkt. Echt gevaar blijft uit, mede door adequaat ingrijpen van Vik waar nodig. JEKA creëert nog één mega kans via Damian die de hele verdediging van DESK in zijn eentje het bos instuurt, maar alleen voor de keeper gehinderd door een polletje de bal een meter of 3 naast puntert. Komt dat schooooooooooooot. Naast. (Vrij naar Hugo Walker).
We gaan thee drinken met een comfortabele 2-0 in ons voordeel.
De tweede helft begint met een paar aanvallen van DESK. Gelukkig staat de lengte van de spits van DESK niet in dezelfde verhouding als zijn scorend vermogen, maar de verdedigende acties van Floris, Dion en Tygo om hem af te stoppen mogen ook niet onbenoemd blijven. JEKA combineert beter dan in de eerste helft, krijgt via Koen en Moes een paar mooie kansen om de score uit te breiden, maar helaas wil de bal er (nog) niet in.  Nog geen minuut later slaat JEKA dan toch toe via Tim, die de 3-0 laat aantekenen na een goed uitgevoerde aanval over meerdere schijven.
Ook DESK laat zich wat meer van een betere kant zien, komt meer de middenlijn over dan in de eerste helft en de amusementswaarde van de wedstrijd is een stuk hoger. Viktor redt knap na een mooie aanval van DESK en brengt de bal weer snel in het spel. Via Merijn, Tygo en Floris komt de bal bij Loet die Maas knap aanspeelt in de 16 en weer een goal. Helaas, de scheidsrechter keurt het doelpunt na overleg met de grensrechter, terecht af wegens buitenspel.
DESK blijft het proberen, maar onze verdediging neemt elke illusie weg bij de gasten dat er iets te halen valt. Dit wordt het beste geïllustreerd door Lars die elke bal richting nieuwbouw Amphia knalt. Geen risico!
Het goede spel in de tweede  helft wordt uiteindelijk toch beloond met een vierde treffer. Na een corner van Maas scoort Moes op eenvoudige wijze, omdat de verdedigers van DESK het even niet meer weten. DESK gaat meer tegen zichzelf voetballen, er wordt volop onderling gemopperd en van de veel geroemde Eendracht is weinig meer over.
De wedstrijd is gespeeld, er wordt niet meer gescoord en dan houden we ermee op, hier in Bavel. Een degelijke 4-0, een clean sheet voor Viktor en een tevreden coach Noel, die met name het vertoonde spel in de tweede helft roemt. En dan nu tijd voor een welverdiende winterstop, zowel voor spelers, technische staf als ouders.