Zaterdag 21 april om 01::00 uur

Geschreven op: 04 mei 2018
Arris van Domselaar

door: Arris van Domselaar

Het was me het weekje wel weer. Raakten we de voorbije weken structureel en soms tijdelijk spelers kwijt aan de A1, deze week zagen we met lede ogen onze trainer vertrekken om de ontstane leemte bij de O19 op te vullen. Zonder Berrie dus vandaag. Maar met Sam. Al het hele seizoen assistent-trainer en assistent-coach bij de B1 en dus meer dan bekend met dit team. De week was dus rommelig, de zaterdag was dat niet. Inmiddels begint het een traditie te worden om de Zeeuwse uitwedstrijden vooraf te laten gaan door een gezamenlijk ontbijt. Vandaag waren het Maaike en Muur die ons een werkelijk culinair ontbijt voorschotelden, de jongens waren zo aangenaam verrast dat ze bleven eten en de iPhones van tafel bleven. Na de prima start was er de bespreking van Sam, hij had een verrassing in de voetbalhoed. De gisteren geopereerde Jules kon uiteraard niet spelen, daarnaast waren Mickey en de opnieuw aansluitende Govert uit de C1 onze reserves. De aanpassing in de opstelling was de wisseling tussen Job en Daan, waarbij het idee was de snelheid en creativiteit van Daan voorin uit te buiten.

Na een drukke tocht, begin van de meivakantie en hoogzomers weer, naar Middelburg arriveerden we toch nog bijtijds op Sportpark de Veerse Poort voor een warming-up op prima (maar wat lang) gras en wat laatste aanwijzingen. De thuiswedstrijd tegen Zeelandia eindigde in een 2-2 na een 2-0 voorsprong nadat we veel kansen op meer hadden gemist. De Zeeuwen zijn inmiddels aan een prima reeks bezig en zijn hard op weg naar de nacompetitie. Wij hebben juist een mindere serie achter de rug en er is dus dubbele reden om vandaag aan het langste eind te trekken. De omzetting van Job en Daan blijkt een prima greep. De eerste 15 minuten is Daan ongrijpbaar en hij speelt zoals we hem dit seizoen nog te weinig hebben gezien. Snel, creatief en dreigend. Het is jammer dat hij na zijn mooie acties steeds net niet het laatste vervolg kan geven en zo blijft het nul nul. Aan beide kanten zien we veel strijd en vroeg vastzetten. Het leidt tot veel lange ballen, maar niet tot kick and rush Daarvoor beschikken beide teams juist voorin over te veel kwaliteit. Uiteindelijk is het Zeelandia dat via hun sterke spits als eerste het net vindt. Dries is net te laat om de voorzet vanaf links te blokken en de spits krijgt te veel tijd om te draaien binnen te schieten. Voor JEKA het teken er nog een schepje bovenop te doen. Het is Mark die laat zien zich steeds beter op zijn plek te voelen in de spits en die via sterke aannames, slim kaatsen en goede loopacties voor gevaar zorgt. Na een goede passeeractie schiet hij keihard binnen, maar het is de Zeeuwse keeper die de bal op een of andere wijze via zijn vingers op de lat krijgt. We gaan na een sterk eerste bedrijf toch met een achterstand rusten.

Na rust komt Govert voor Job, niet veel later zal Mickey de geblesseerde Lea vervangen. Opnieuw zien we twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn en die strijden voor elke meter. Mees en Joost leggen heel wat kilometers af vandaag en zorgen voor veel gewonnen duels. Achterin staat het ook goed en we durven ook meer risico te nemen nu. Dat blijkt als linksback Timo vanaf de achterlijn een snoeiharde en scherpe voorzet aflevert bij de tweede paal waar Daan zijn uitstekende wedstrijd beloont met een wonderbaarlijke kopbal. De terechte 1-1 staat op het bord. Sam geeft aan dat we door moeten drukken nu, maar we zien de krachten na een dik uur strijd in de warmte wat wegvloeien en het is juist Zeelandia dat weer aanzet. Het geeft Didi de kans zich te onderscheiden met twee belangrijke safes. De redding op een kopbal doet hij zelf na de wedstrijd af als ‘een showduik’, zijn tweede redding met binnenkant hand voor de spits kan binnen tikken oogt minder spectaculair maar is zeker zo belangrijk. Zelf krijgen we ook nog kanen via Daan en via Joost, helaas wordt hij teruggefloten voor buitenspel. Al met al eindigt de wedstrijd in een verdiend gelijk spel. Twee ploegen die voor winst gaan, een sportieve maar stevige strijd, een uitstekende scheidsrechter (nauwelijks ouder dan de spelers, maar boven de partijen), lekker weer, een echte grasmat, een prima sfeertje. De manier voor de B1 om het gedoe van de afgelopen week weg te spoelen en vol vertrouwen naar het slot van de competitie toe te gaan met na de meivakantie drie thuiswedstrijden op rij.